SolarWinds Server & Application Monitoring ile Active Directory Sunucularınızdan 7/24 Haberdar Olun!

Active Directory, kullanıcıları ağ kaynaklarına, cihazlarına ve düğümlerine bağlanmak için tasarlanmış bir Windows Server işletim sistemi veritabanıdır. Hangi kullanıcıların ve cihazların mevcut olduğu, kimin hangi kaynaklara erişmesine izin verildiği gibi kritik bilgiler içerir. Birçok kuruluş için Active Directory, iş operasyonlarının ve erişim yönetimi özelliklerinin merkezinde yer alır ve kullanıcıların cihazlara, sistemlere ve uygulamalara güvenli bir şekilde erişmesine olanak tanır.

Active Directory, hesap kullanıcılarını, izinleri ve diğer ayrıntıları, BT altyapı verilerini ve dallarını diğer birçok platforma kaydedebildiğinden, şirket içi (on-prem) veya buluttaki birçok BT ortamının merkezinde yer alır. BT altyapınızın tüm kritik öğeleri gibi, Active Directory’de yaşanan bir sorun da üretkenliğe zarar verebilir, kullanıcıları ve hizmetleri olumsuz etkileyebilir. SolarWinds Active Directory çözümleri, operasyonların sorunsuz bir şekilde ilerlemesini sağlamak için hizmet kullanılabilirliğini ve diğer Active Directory izleme ölçümlerini daha kolay izlemenize yardımcı olmak üzere tasarlanmıştır.

Server & Application Monitoring çözümünden gelen bildirimler, Active Directory sorunlarını daha hızlı çözmenize olanak tanır. Anında bildirimler ve hata tespiti, daha iyi kontrol sahibi olmanıza yardımcı olur. Active Directory sunucularının izlenmesi, sunucuların çalışma durumunu, kaynak kullanımını, performansı ve güvenlik durumunu sürekli olarak takip etmeyi içerir. 

Oturum Açma ve Windows Eventlerini Sürekli Olarak İzleyin!

SolarWinds Server and Application Monitoring (SAM), performansı optimize etmenize yardımcı olmak amacıyla Active Directory (AD) ve Azure AD durumunu sürekli olarak izlemek üzere tasarlanmıştır. SAM ayrıca oturum açma eventlerini ve Windows eventlerini görmenizi de sağlamaktadır. Böylece başarısız oturum açma olaylarının, oluşturulan kullanıcıların sayısını, parola sıfırlama girişimlerini, hesap silme işlemlerini ve daha fazlasına dair net bilgiler edinirsiniz. Ayrıca event kimliklerini ve bunlara karşılık gelen bilgileri almak için daha ayrıntılı inceleme olanağına sahip olursunuz.

Replikasyon Sorunlarını Tespit Edin!

SAM Active Directory Replikasyon İzleyicisi (Replication Monitor) ile, Replikasyon Özeti (Replication Summary) görünümünü kullanarak daha derin içgörüler elde etmek için Active Directory replikasyon durumunu hızlı bir şekilde görüntülemenizi sağlar. Yapılandırmaların, şemaların, ForestDNSZone’ların ve daha fazlasının ayrıntılı başarılarını görmek için çeşitli etki alanı denetleyicisi replikasyonlarını ayrıntılı olarak inceleyebilirsiniz. SAM, etki alanı denetleyicileri arasındaki replikasyon durumunu hızlı bir şekilde görüntülemenize olanak tanıyacak şekilde tasarlanmıştır; böyle Active Directory durumunu analiz etmenize yardımcı olur.

Active Directory Sorunlarını Giderin!

SAM, Active Directory izleme aracı, özel performans raporları planlama ve oluşturma yeteneği sayesinde görmeniz gereken bilgileri daha kolay alabilmenizi sağlar, sorun giderme için yerleşik raporlar içerir.

SAM ayrıca Active Directory sorunlarını tüm ağınızı etkilemeden önce proaktif olarak tanımlamanıza yardımcı olmak için size bildirimler gönderir.

Active Directory Teşhis Aracıyla Site Ayrıntılarını Keşfedin!

SAM Active Directory izleme yazılımında bulunan Site Ayrıntıları (Site Details) kaynağıyla uzak siteler hakkında değerli bilgiler edinebilirsiniz.

SAM, site bağlantı adı, alt ağlar ve IP aralıkları gibi bilgileri toplamanıza yardımcı olmak için tasarlanmıştır. Bu kritik veriler, uzak konumdaki Active Directory sorunlarını hızlı bir şekilde bulmanıza, anlamanıza ve gidermenize yardımcı olabilir. SAM ayrıca Active Directory’nin süresi dolmuş parolalarını tespit etmek ve diğer Active Directory kullanıcı hesabı ölçümlerini izlemek için tasarlanmıştır.

AppInsight ile Active Directory İzlemeyi Optimize Edin!

SAM Active Directory izleme, AppInsight özelliğini kullanarak sunucu düzeyinde önemli performans verilerini toplayarak Active Directory’yi daha kolay izlemenizi sağlar. Active Directory için AppInsight, etki alanı denetleyicileri, çoğaltma ve daha fazlasıyla ilgili sorunları daha kolay tanımlamanıza yardımcı olmak amacıyla fiziksel ve sanal AD ortamları için özel olarak tasarlanmış bir SAM izleme şablonudur. AppInsight, Windows Olay Günlüğü performans sayaçlarına ilişkin verileri raporlamak için önceden tanımlanmış bir grup izleme bileşenini kullanır. Dosya çoğaltma, dizin hizmeti senkronizasyonu, etki alanı denetleyicileri ve AD bağımlılıklarıyla ilgili sorunları daha kolay belirlemek için AppInsight for Active Directory’deki durumu ve verileri kullanabilirsiniz.

Olay Günlüklerini İzleyin!

Active Directory sunucularının olay günlüklerini izlemek, sistemde meydana gelen önemli olayları ve hataları belirlemek için önemlidir. Bu, potansiyel güvenlik ihlallerini, kullanıcı hatalarını veya sistem sorunlarını tanımlamak için kullanılır.

Bu izleme süreci, Active Directory ortamının sağlığını ve güvenliğini korumak ve performansını optimize etmek için kritiktir. Bu izleme genellikle otomatik uyarılar ve bildirimler içerir, böylece yöneticiler potansiyel sorunları hızlı bir şekilde tanımlayabilir ve çözebilir.

Active Directory Değişiklikleri Nasıl İzlenir?

Active Directory değişiklik izleme, Active Directory’yi yakından izlemenizi ve değişiklikleri ortaya çıktıkça tanımlamanızı gerektirir. Active Directory izleme aracı, Active Directory sağlığını izlemek için gerekli ölçümleri toplamanıza yardımcı olur. Buna, Active Directory parola değişikliği izleme verileri gibi Active Directory değişiklik izleme ölçümleri ve değişiklikleri yansıtan diğer Active Directory sunucusu izleme bilgileri dahildir.

Active Directory teşhis aracını kullanarak Active Directory değişiklik izleme yoluyla toplayabileceğiniz bazı ölçümler şunlardır:

  • Kullanıcı hesabı oluşturuldu eventi: Oluşturulan yeni kullanıcı hesabının miktarı.
  • Hesap şifresi değiştirildi eventi: Bir hesap şifresinin kaç kez değiştirildiğinin sayısı.
  • Hesap parolasını değiştirme girişimi eventi: Parola değişikliği yapma girişimleri. (Yeni bir parola, parola ilkesine uymadığında bu olay bir hata olarak günlüğe kaydedilir.)
  • Hesap değiştirildi eventi: Güvenlik hesabı özellikleriyle ilgili değişiklikler yapıldığına dair bilgi.
  • Hesap adı değiştirildi eventi: Bir kullanıcının oturum açma adını değiştirme sayısı. 
  • Sistem saati değiştirildi eventi: Bir kullanıcı sistem saatini değiştirdiğine dair bilgi. Bunun art arda iki kez kaydedildiğini görmek yaygındır.

Active Directory parola değişikliği izleme işleminizde tutarlı olmanız ve ilgili tüm Active Directory değişiklik izleme ölçümlerini düzenli olarak toplamanız önemlidir. Active Directory izleme aracı, Active Directory sistem durumu değişikliklerini, çoğaltma değişikliklerini ve diğer performans değişikliklerini doğru ve düzenli bir şekilde izlemenize yardımcı olmak için tasarlanmıştır. 

Sorunları daha hızlı gidermek ve performansı artırmak için Active Directory ve Azure AD izlemeyi optimize edin!

Bu blog yazısını sosyal medyada paylaşın!

Facebook
LinkedIn
X
Server & Application Monitor ile ilgili detaylı bilgi için bizimle iletişime geçin!
Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
İsim - Soyisim