Web Performance Monitor vs. Pingdom E-ticaret ve Perakende sektörü için altyapı izleme çözümleri!

Her kurumun web sitesini o kurumu yansıtan bir vitrin gibi değerlendirebiliriz. Yaşanan her kesinti ya da yavaşlama doğrudan kurumu etkiler, verimliliği azaltır ve en sonunda müşteri kaybetmeye kadar giden bir yola sebep olur.

Özellikle e-ticaret sitesiyseniz ya da e-ticarete ağırlık veren zincir markalardan biriyseniz servislerinizde meydana gelen sorunları müşterilerinizden önce öğrenebilme yeteneğini kazanmanın en önemli challengelarınızdan biri olduğunun farkındasınız demektir.

Günümüz web ölçeğindeki uygulama ortamlarında mesele yalnızca web uygulamasının kullanılabilirliği değildir; performans ve bunun sonucunda ortaya çıkan son kullanıcının deneyimi ile ilgilidir. Uygulamanızın kullanılabilir olup olmadığını ve tasarlandığı gibi performans gösterip göstermediğini işlem düzeyine kadar bilmeniz gerekir. Kullanılabilirlik ve performans sorunları ortaya çıktığında, bunların müşteri etkiyi hissetmeden önce hızlı bir şekilde düzeltilmesi gerektiğinden, eyleme geçirilebilir bilgiler sağlamak için kullanıcı etkileşimlerini ve ticari işlemlerini izlemeniz gerekir.

Web Performance Monitor kullanırken Pingdom’a gerek var mı?

WPM, kalıcı olarak lisanslanan, kurum içi bir sentetik son kullanıcı izleme aracıdır. Size, son kullanıcılarınızın yapmasını istediğiniz işlemleri (bir sayfayı veya URL’yi ziyaret etmek, web uygulamasında oturum açmak, form doldurmak vb. gibi) kaydetme olanağı verir ve ardından kaydı sanki bir son kullanıcıymış gibi otomatik olarak ve tekrar tekrar test eder. Herhangi bir noktada işlemi tamamlayamazsa size bilgi verir. Pingdom ise Sentetik İzleme ve Real User Monitor (RUM) sağlayan abonelik tabanlı bir SaaS uygulamasıdır. Kurumunuzun network’ünün dışında, dünyanın farklı lokasyonlarında izleme sağlar. Pingdom’daki RUM yetenekleri, son kullanıcıların davranışları ve deneyimlerine ilişkin içgörüler sağlar.

Web Performance Monitor

Sentetik İzleme
(Synthetic Monitoring)

Kritik sayfaların veya akışların düzgün çalışmayı durdurup durdurmadığını ve ne zaman durduracağını bilmek için ziyaretçinin sitenizle veya web uygulamanızla etkileşimini simüle edin.

Çalışma Süresi İzleme

Dünya çapında 100'den fazla konumdan site kullanılabilirliğini izleyin.

Sayfa hızı analizi

Sorunları hızla gidermenize ve müşterilerinize en iyi hizmeti sunmanıza yardımcı olmak için web sitenizin ne zaman ve neden yavaş olduğunu öğrenin.

İşlem izleme

Yeni kullanıcı kayıtları, kullanıcı girişi, arama, alışveriş sepetinde ödeme yapma, URL ele geçirme ve daha fazlası gibi basit veya oldukça karmaşık işlemleri test edin.

Web Performance Monitor

Gerçek Kullanıcı İzleme
(Real User Monitoring)

Ölçeklenebilir ve kullanımı kolay real user monitor ile gerçek son kullanıcıların web sitenizle nasıl etkileşim kurduğuna ve web sitenizi nasıl deneyimlediğine dair görünürlük elde edin.

Gerçek zamanlı, gerçek kullanıcı analizleriyle sitenizin veya web uygulamanızın nasıl performans gösterdiğini öğrenin.

Tarayıcı, cihaz ve coğrafi konuma göre ziyaretçilerinizin sitenizi nasıl deneyimlediğini anlayın.

Web sitenizin geçen aya, geçen çeyreğe veya geçen yıla göre daha iyi performans gösterip göstermediğini görmek için zaman içindeki kullanım ölçümlerini karşılaştırın.

Kendi ayarlarınızı veya varsayılanlarımızı kullanarak kritik KPI'lara ve SLA'lara ulaştığınızdan emin olun.

Peki Pingdom mı yoksa Web Performance Monitor mü? Hangisinin kurumunuz için en iyisi olduğunu bulmanın en iyi yolu, son kullanıcılarınızın nerede bulunduğunu sorarak başlamaktır.

Taklit etmek veya izlemek istediğiniz son kullanıcılar, müşteriler veya potansiyel müşteriler gibi güvenlik duvarınızın dışındaysa, Pingdom idealdir. Yüzlerce test probundan oluşan küresel ağı, yalnızca son kullanıcılarınızın deneyiminin daha doğru bir temsilini sağlamakla kalmaz, aynı zamanda bir izleme çözümünün yönetilmesindeki ek yükü de azaltabilir.

Ancak, remote çalışanlar gibi kullanıcılarınız güvenlik duvarınızın içindeyse, WPM ilk tercih edilen çözüm olmalıdır. Araştırmaları kendi altyapınıza dağıtmak yalnızca son kullanıcılarınızın deneyiminin doğru bir şekilde temsil edilmesini sağlamakla kalmaz, aynı zamanda ağınızın güvende kalmasına da yardımcı olur.

Birçok senaryoda özellikle eticaret siteleri, uygulamaları, online satış yapan web siteleri için her iki çözümün kullanılması gerekir. Örneğin, güvenlik duvarınızın arkasındaki kullanıcıların deneyimini izlemek için WPM kullanıyorsunuz, ancak aynı zamanda ağınız çökerse kullanıcı deneyimi sorunları konusunda da uyarılmak istiyorsunuz. Bu durumda WPM’den bağımsız doğrulama almak faydalı olacaktır. Zaten kurduğunuz sentetik izlemeye ek olarak dahili kişiler için gerçek kullanıcı izleme yapmak istiyorsanız WPM’ye Pingdom’u eklemeyi de düşünebilirsiniz. Pingdom’ı kullanıyorsanız, çok spesifik bir konumdaki kullanıcıların deneyimini izlemek istiyorsanız WPM’yi eklemeyi düşünebilirsiniz. Kullanıcılarınızın Austin, Teksas’ta olduğunu biliyorsunuz ve size rapor veren sorgunun tam olarak bu bölgeden olmasını istiyorsunuz. Bunu WPM ile yapabilirsiniz. Ya da kuruluşunuzun iç ve dış kullanıcıları izlemesi gerekiyorsa her ikisini de kullanabilirsiniz.

Web Performance Monitor ve Pingdom çözümlerinin birlikte kullanım örnekleri

Problem

Kullanılabilirlik – Müşteriler, SolarWinds Web Performansı İzleyicisi yeteneklerini, web sitesi performansının izlenmesini ve güvenlik duvarı dışındaki deneyimi içerecek şekilde genişletmek istiyor.

Performans – Müşterilerin, web uygulamalarının müşteriler ve potansiyel müşteriler için beklendiği gibi çalıştığını bilmesi gerekir.

Dijital Deneyim – Müşterilerin, güvenlik duvarının içinde veya dışında olmalarına bakılmaksızın, kesinti sürelerini ve son kullanıcılar üzerindeki olumsuz etkileri azaltmaları gerekir. Pingdom ve WPM ile birleştirilmiş çözüm, tüm web uygulamalarında bütünsel izleme ve hızlı sorun tanımlama sağlar.

Ölçeklenebilirlik – Müşterilerin, en önemli web uygulamalarının görünürlüğünü ve izlenmesini sağlarken, izleme işlemlerinin teknik ihtiyaçlarına göre uygun maliyetli bir şekilde ölçeklenebileceğinden emin olmaları gerekir.

Çözüm

Problem

Çözüm

Kullanılabilirlik – Müşteriler, SolarWinds Web Performansı İzleyicisi yeteneklerini, web sitesi performansının izlenmesini ve güvenlik duvarı dışındaki deneyimi içerecek şekilde genişletmek istiyor.

Pingdom, hiçbir ek yük olmaksızın dış perspektifi sağlar. Transactionları veya locationları ayarlamanıza gerek yoktur; Pingdom, test yapılabilecek 100’den fazla konumdan oluşan kendi küresel ağını sağlar.

Performans – Müşterilerin, web uygulamalarının müşteriler ve potansiyel müşteriler için beklendiği gibi çalıştığını bilmesi gerekir.

Pingdom’la,
• Web işlemlerini güvenlik duvarının dışından izleyin.
• İşlemleri WPM kaydediciyle kaydedin ve dosyayı Pingdom’a kaydedin.
• Gerçek son kullanıcıların web uygulamalarıyla nasıl etkileşim kurduğuna ve bunları deneyimlediğine dair görünürlük elde edin

Dijital Deneyim – Müşterilerin, güvenlik duvarının içinde veya dışında olmalarına bakılmaksızın, kesinti sürelerini ve son kullanıcılar üzerindeki olumsuz etkileri azaltmaları gerekir. Pingdom ve WPM ile birleştirilmiş çözüm, tüm web uygulamalarında bütünsel izleme ve hızlı sorun tanımlama sağlar.

Pingdom şunları kolaylaştırır:
• Güvenilir, entegre uyarı ile web uygulaması kesinti süresini en aza indirin. Web işlemleri başarısız olduğunda veya performans zayıf olduğunda Pingdom, sorunları kullanıcıları etkilemeden önce hızlı bir şekilde belirleyerek hızlı iyileşmenin sağlanmasına yardımcı olur.
• Performans darboğazlarını belirleyin. Ziyaretçilerin web sitenizle etkileşimini sürekli simüle ederek ve gerçek kullanıcıları gerçek zamanlı olarak izleyerek, kusursuz bir son kullanıcı deneyimi sağlamaya yardımcı olabilirsiniz.
• Temel neden analizi raporlarıyla kesinti veya performans sorunlarına neden olan sorunu belirleyin.

Ölçeklenebilirlik – Müşterilerin, en önemli web uygulamalarının görünürlüğünü ve izlenmesini sağlarken, izleme işlemlerinin teknik ihtiyaçlarına göre uygun maliyetli bir şekilde ölçeklenebileceğinden emin olmaları gerekir.

Pingdom, tıpkı WPM gibi, müşterilerin iş ölçekleri arttıkça web performansı stratejilerini de uygun maliyetli bir şekilde ölçeklendirmelerine olanak tanır. Kısa vadeli ve uzun vadeli değişikliklere ilişkin müşteri öngörüleri sağlamak için analitik ve trend raporlamasından yararlanın; böylece müşteriler, uygulamaları ve işleri büyüdükçe tutarlı bir performans düzeyi elde edebilir.

SolarWinds Pingdom bize nasıl fayda sağlar?

Web uygulamalarınızı, API'lerinizi ve ağlarınızı proaktif bir şekilde izleyerek web uygulamalarının kullanılabilirliğini sağlamaya yardımcı olur. Web siteniz çöktüğünde siz ve ekibiniz, etkili sorun giderme için temel neden analizi raporu ve kesinti ayrıntılarıyla birlikte anında bir uyarı almanızı sağlar.

Alışveriş sepetinde ödeme yapma, hesaba giriş yapma veya ürün arama gibi basitten karmaşığa çok adımlı kullanıcı etkileşimlerini ölçerek ve bunlara ilişkin uyarı vererek kritik işlemleri sürdürmenize olanak tanır.

Sayfa yükleme hızı, istek sayısı, boyut gibi performans ölçümlerini ve Yslow'un performans matrisine göre nasıl sıralandığını izlemenize yarar.

Sayfanın her bir öğesinin yükleme sürelerini ve tıkanma noktalarını belirlemek için ayrıntılı şelale raporlamasıyla hızı optimize eder.

Kilit müşteri gruplarınızı belirleyerek web uygulamalarınızın performansından memnun olup olmadıklarını görmenizi sağlar. Gelirleriniz üzerindeki etkiyi görmek için web performansını kullanıcı davranışıyla ilişkilendirebilirsiniz.

Kurumsal düzeydeki web uygulamalarının ihtiyaçlarını karşılayarak güvenle ölçeklendirmenizi sağlar. Milyonlarca URL'yi ve büyük miktarda veriyi kolayca yönetmenize imkan tanır.

Bu blog yazısını sosyal medyada paylaşın!

Facebook
LinkedIn
X

Başlıklar

Web Performance Monitor ve Pingdom hakkında detaylı bilgi için bizimle iletişime geçin!
Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
İsim - Soyisim
BT Hizmet Yönetimi NOC Sistemleri