Ağ Performansı İzleme
(Network Performans Monitoring) Çözümü Nedir?

Güçlü bir ağ, her kurumun bel kemiğidir. Her ölçekten ve sektörden kurum, tüm işlerini yürütmek için ağlara bağlı çalışmaktadır. Ağ performansının izlenmesi, bir ağın sağlığını belirleme sürecidir, ağdaki potansiyel sorunları öngörmeye yardımcı olur. Kurumlar için uzaktan çalışmanın esas olduğu mevcut senaryoda, BT departmanlarının bir kullanıcının cihazına veya uç noktalarına erişimi sınırlıdır. Ağ performansı izleme çözümleri, uzak kullanıcılara yardımcı olmak için bir ağın kullanılabilirliğini görselleştirir, izler, optimize eder, sorun giderir ve raporlar. Ağ performansı izleme çözümleri, cihazlar, sunucular, sanal cihazlar ve mobil cihazlar arasındaki bağlantıları yönetir. Çözümler, tıkanıklıkları izler ve belirler, verimliliği en üst düzeye çıkarır ve kullanıcılar için ağ performansını iyileştirir. 

Ağ Yönetimi Çözümlerinin En Temel 3 Özelliği:

Arızaları tanımlar!

Ağ yönetimi çözümleri, gerçek zamanlı görünürlük sunar, sorunları ve hataları belirlemek için değerlendirmelere dayalı içgörülerin toplanmasına ve üretilmesine yardımcı olur. Sinyal kapsamı, cihaz bağlantıları ve cihaz konumları, arıza tanımlamasında önemli bir rol oynar. Arıza sonrasında performans yönetimini orijinal ya da daha fazla verim elde edilebilecek bir duruma geri yüklemek için hataları manuel veya otomatik olarak gidermeye yardımcı olur.

Daha çevik bir ağ!

Ağ yönetimi çözümleri, gerçek zamanlı görünürlük sunar, sorunları ve hataları belirlemek için değerlendirmelere dayalı içgörülerin toplanmasına ve üretilmesine yardımcı olur. Sinyal kapsamı, cihaz bağlantıları ve cihaz konumları, arıza tanımlamasında önemli bir rol oynar. Arıza sonrasında performans yönetimini orijinal ya da daha fazla verim elde edilebilecek bir duruma geri yüklemek için hataları manuel veya otomatik olarak gidermeye yardımcı olur.

Uyum ve raporlama sunar!

Uyum, organizasyonlarda çok önemli bir rol oynar. Ağ yönetimi çözümleri, uyumluluğu sağlamak ve derinlemesine raporlama yetenekleri sağlamak için görevleri verimli bir şekilde yerine getirir.

Ağ İzlemenin Önemi: İşletmeler Neden Ağ Yönetim Araçlarına İhtiyaç Duyar?

Bir şirketin ağı her zaman potansiyel zorluklara hazır olmalıdır. Doğru ağ yönetim aracını seçmek, düzenli olarak tekrarlanan BT görevlerini ve sorumluluklarını basitleştirir. Ağ yönetimi araçları, ağ cihazlarının bant genişliği kullanımını, çalışma süresini, kullanılabilirliğini ve yanıt süresini tanımlar. Araçlar, sorun gidermeye yardımcı olan ayrıntılı bilgiler, analizler ve raporlar sağlar. Ağ izleme çözümleri, fiziksel sistem yöneticilerini ve manuel kontrolleri ortadan kaldırmak için performans izlemeyi yönetir. Bu süreç, zamandan ve maliyetten tasarruf etmeye yardımcı olur ve sorunları etkili bir şekilde ele alır.

Ağ yönetimi çözümleri, sistem performansındaki kalıpları ve eğilimleri belirlemek için izleme sürecinde raporlar üretir. Bu, bir ağın performansını optimize etmeye yardımcı olur ve kullanılabilirliği artırır.

Ağ izlemenin önemi, bir kuruluşun eğilimleri izlemesi gerektiğinde görülebilir. Performansları, verilerin kullanılabilirliğini ve işletmelerin bilgi sahibi olmasına yardımcı olan proaktif bir yaklaşımı karşılaştırmaya yardımcı olur.

Ağ İzleme Protokolleri

Ağınızın performansını olumsuz etkilememesi için ağları ve ağa bağlı cihazları izlerken fazla bant genişliği tüketmeyen güvenli bir protokol kullanılmalıdır. SNMP (Simple Network Management Protocol) ve CLI bu protokoller arasındadır. SNMP esnek bir yapıdadır, bu sayede yapılandırabilir ve ağ iletişimleri için kullanılabilir bir versiyona getirebilirsiniz.

SolarWinds Ağ Performansı İzleme Çözümü (SolarWinds Network Performance Monitoring)

SolarWinds Ağ Performansı İzleyici (Network Performance Monitoring), sorun gidermeyi hızlandırmaya yardımcı olmak için ağ altyapınızın durumu, performansı ve güvenliği konusunda size görünürlük sağlamak üzere tasarlanmıştır. Ağ performansı sorunlarını ve kesintilerini hızlı bir şekilde tespit edebilir, teşhis edebilir ve çözebilirsiniz.

NetPath özelliği ile, konumları ne olursa olsun, şirket içinde, bulutta veya hibrit ortamlarda, kritik ağ yollarınızın performansını hızla giderebilirsiniz.

PerfStack dashboardu ile, sorun gidermeyi hızlandırmak için ağ verilerinizi ortak bir zaman çizelgesinde görsel olarak ilişkilendirebilirsiniz.

Azure vNet ağ geçidi görünürlüğünü izleyerek, gelişmiş bağlantı için VPN’lerin her iki tarafının net bir resmiyle VPN sorunlarını giderme olanağı elde edersiniz.

Ağ Performansı İzleme
Ağ Performansı İzleme
Ağ Performansı İzleme
Ağ Performansı İzleme

Neden SolarWinds Ağ Performans İzleme Çözümünü Tercih Etmelisiniz?

Altyapı İzleme Çözümü

1. Kolay kurulum

Ağınızı yaklaşık bir saat içinde keşfetmeye ve izlemeye başlayın

Altyapı İzleme Çözümü

2. Uçtan uca görünürlük

Karmaşık ve gelişen ağların sağlığına ve performansına ilişkin kapsamlı görünürlük

Altyapı İzleme Çözümü

3. Görsel kritik
yol analizi

Kurum içi, bulut ve hibrit ortamlarda atlama atlama performansını gösterir

Altyapı İzleme Çözümü

4. Çok satıcılı
cihaz desteği

Önde gelen donanım satıcılarının cihazları için heterojen ağ desteğini kutudan çıkarır çıkarmaz alın

Ağ Performansı İzleme Çözümlerinin Faydaları Nelerdir ?

Ağ Performansı İzleme Çözümlerinin başlıca faydaları şunlardır:

Standart Performansı Ölçme

Ağ Performansı İzleme Çözümleri, ağın tam görünürlüğünü sağlar. Performansları düzenli olarak ölçmeye ve performans standardındaki tutarsızlıkları belirlemeye yardımcı olur.

Ağ izleme profesyonellerini güçlendirmek için anormallikleri önceden keşfetmeye yardımcı olur. Ağdaki potansiyel hataları kritik sorunlar yaratmadan önce tanımaya ve düzeltmeye yardımcı olur.

Kaynakları Etkili Bir Şekilde Tahsis Etmek

Ağlar genellikle ağır iş yükleri ve projelerle uğraşır. BT ekipleri ayrıca birden fazla görev için sınırlı bir süre, personel ve bütçe ile çalışıyor.

Bu nedenle, kaynakları etkili bir şekilde tahsis etmek için bir ağ performansı izleme çözümü gereklidir. Sorunların kaynağının anlaşılmasına yardımcı olur ve daha az BT kesintisi sağlayacak şekilde mevcut kaynakları optimize etmeye yönelik proaktif bir şekilde çalışır.

BT Ortamı Değişikliklerine Uyum Sağlamak

İşletmeler ve BT gereksinimleri, iş gereksinimlerini karşılamak için sürekli olarak değişmektedir. İşletmelerin ayrıca, BT yönetimini ve ortamını etkiledikleri için devam eden trendleri de takip etmeleri gerekir.

Etkili bir ağ performansı izleme çözümü, BT ekiplerine bağlı cihazlar hakkında ayrıntılı bilgi sağlar. Ayrıca uzun vadeli eğilimlerin analizini sağlar, mevcut varlıkların kullanımını optimize eder ve giderleri azaltır.

Güvenlik Tehditlerini Belirleme

Kuruluşlar genellikle siber suçları önlemede zorluklarla karşılaşır. Siber saldırılar, izlenmesi daha karmaşık ve karmaşık hale geldi.

Ağ performansı izleme çözümlerinin önemli bir rol oynadığı yer burasıdır. Verileri ve sistemleri saldırılardan korumak için çalışır. Ağı korur ve tüm bireysel iş yüklerinde güvenlik standartlarını korur.

Yeni Teknolojileri ve Sistem Yükseltmelerini Dağıtın

İşletmeler, iş gereksinimlerine hizmet etmek için yeni teknolojiler ve hizmetler kullanır. Bu projelere yapılan finansal yatırımlarda ağ ortamının yönetilmesi önemlidir.

Bu nedenle, ağ performansı izleme çözümleri, mevcut teknolojiyi iş standartlarını karşılayacak şekilde ölçeklendirmeye yardımcı olur. Yeni ekipman ve zaman içindeki performansı hakkında bilgi edinmeye yardımcı olur.

Ekiplerin, ağın yeni teknolojiyi işleme kapasitesini belirlemesine olanak tanır. Ayrıca, performansları izleyerek ve performans öncesi ve sonrası metriklere dayalı olarak yatırım getirisini hesaplayarak riskleri azaltır.

Eksiksiz Ağ Görünürlüğü

İşletmeler, performansını belirlemek için ağ üzerinde tam görünürlüğe ihtiyaç duyar. Ağ performansı izleme çözümleri, trafiğin gözlemlenmesine, cihazların izlenmesine ve performans ölçümlerinin değerlendirilmesine yardımcı olur.

Ağ performansı izleme çözümleri, ağın izleme yetenekleri hakkında ayrıntılı bilgi sağlar. Ağ görünürlükleri ile ağ performansını etkileyen sorunlar kolayca çözülebilir.

Ağ Kapalı Kalma Süresini Tahmin Edin, Çözün ve Önleyin

Sağlam bir ağ performansı izleme çözümü, ağ kesinti sürelerini azaltmada önemli bir rol oynar. Çözümler, herhangi bir cihaz veya ağ arızasını belirtmek için ağ trafiğini izler.

Ağ performansı izleme çözümleri, ağ kesintisine yol açabilecek sorunları önceden tespit etmeye ve düzeltmeye yardımcı olur. Çözümün maksimum hizmet kullanılabilirliğini sağlamasını sağlar.

Bant Genişliği Kullanımını Gözlemleyerek Ortalama Onarım Süresini (MTTR) Azaltma

Ağ performansı sorunları, mali maliyetlere yol açar ve eski haline getirmek için makul bir süre gerektirir. Burada ağ performansı izleme çözümleri ağ bant genişliğini gözlemler.

Bant genişliği kullanımının kritik bir düzeye ulaşması durumunda ağı uyarır. Sorunlu alanın belirlenmesine ve en erken çözümün sağlanmasına yardımcı olur.

Ağ performansı izleme çözümleri, hizmet kalitesinin korunmasına yardımcı olur. Ağ protokollerinin doğru şekilde çalışır durumda olmasını sağlar.

Ağ Performans Raporları Geliştirin

Ağ performansı izleme çözümleri, performans verilerini düzenli olarak izler ve görüntüler. Çözümler, gözden geçirilebilen ve ilerleme için gözlemlenebilen raporlar geliştirir.

İşletmeler ayrıca raporları haftalık, aylık veya üç aylık olarak geliştirmek için programları seçebilir.

Çalışma Saatleri Sonrası Performans Sorunlarını Belirleme

Ağlarda performans sorunları her an ortaya çıkabilir. Çalışma saatlerinde veya sonrasında olabilir.

Burada ağ performansı izleme çözümleri sürekli olarak ağın performansını gözlemler. Ağdaki sorunları keşfetmeye ve BT ekiplerini uyarmaya yardımcı olur.

İşletmenin Büyümesine Yönelik Çalışmalar

Güçlü bir ağ performansı izleme çözümü, işletme büyüdüğünde de rol oynar. Yeni gereksinimleri karşılamak için yeni cihazlar, son kullanıcılar, uygulamalar, sunucular vb. ağa bağlanır.

Yeni iş gündemlerini yönetmek ve kontrol etmek için ağın işlevlerini ve yeteneklerini anlamak önemlidir. Bu nedenle, genişleyen ve işlevsel bir işletme için sağlam bir ağ performansı izleme çözümü kullanılmalıdır.

Bu blog yazısını sosyal medyada paylaşın!

Facebook
LinkedIn
X

Başlıklar

Ağ Performansı İzleme ile ilgili detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçin!
Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
İsim - Soyisim
BT Hizmet Yönetimi NOC Sistemleri