BT Altyapınızda Kullanıcı Erişim Haklarını Yönetin ve Denetleyin!

SolarWinds Access Rights Manager (ARM)

BT ve güvenlik yöneticilerine yönelik, şirketleri potansiyel veri kaybı ve veri ihlali risklerinden korumak amacıyla; sistemler, veriler ve dosyalar için kullanıcı erişim haklarını hızlı ve kolay bir şekilde kullanıma sunma, kullanımdan kaldırma yönetme ve denetleme amacıyla tasarlanmıştır.

Kullanıcı yetkilerini ve erişim iznini analiz ederek kimlerin hangi dosyalara, ne zaman eriştiğini görselleştirebilirsiniz. Sadece birkaç tıklama ile çoğu düzenleyici gereksinime uygunluğu gösteren özelleştirilmiş raporlar oluşturabilirsiniz. Güvenlik ilkeleri ile uyumlu olacak şekilde erişim ayrıcalığı yetkilendirmesinin uygunluğunu sağlamak için role özgü şablonlar kullanarak kullanıcıları yetkilendirebilir veya yetkilerini kaldırabilirsiniz.

Access Right Manager'ın Avantajları

  • BT altyapınızda kullanıcı erişim haklarını kolayca analiz edin.
  • Yetkisiz sistem erişimi ve veri ihlalleri riskini hızla tanımlayıp azaltın.
  • Talep üzerine oluşturulan veya otomatik teslim için programlanan raporlarla hızlı bir şekilde uyum sağlayın.
  • Kötü amaçlı veya kazara erişim girişimlerini ve gizliliği ihlal edilmiş hesapları algılayarak riskleri tanımlayın ve yönetin.
  • Kolayca kullanıcı hesapları oluşturun ve kullanıcı izinlerini, grupları ve tüm sistemlere, verilere ve dosyalara ilişkin erişimi gözden geçirin.
  • Kullanıcı erişimlerinin zamanında ve eksiksiz şekilde silinmesini destekleyin.
  • Veri sahiplerine izin yönetimi atayarak BT iş yükünü azaltın ve zamandan tasarruf edin.

Access Right Manager Denetim Sürümü ile Ulaşabileceğiniz Özellikler

Analiz, İzleme ve Denetim:

Active Directory

Değişikliklerin ne olduğunu ve bu değişikliklerin ne zaman ve kim tarafından gerçekleştirildiğini görmek için Active Directory® ile Grup İlkesi’ni izleyerek, analiz ederek ve denetleyerek güvenliği artırın.

Dosya Paylaşımı

Dosya sunucularındaki izinlerin görselleştirilmesi yoluyla; hassas dosyalarda ve verilerde izinsiz değişiklik yapılmasını önlemeye yardımcı olmak için dosya sunucularınızı izleyip denetleyin.

Exchange

Veri ihlallerini önlemeye yardımcı olmak için ExchangeTM izleme ve denetimini basitleştirir. Posta kutuları posta kutusu klasörleri, takvimler ve ortak klasörlerdeki değişiklikleri izler. Uyumluluğun iyileştirilmesine ve yetkisiz Exchange değişikliklerinin tespit edilmesine yardımcı olur.

SharePoint

SharePoint izinlerini bir ağaç yapısında görüntüleyin ve belirli bir SharePoint kaynağına erişim için kimin yetkili olduğunu hızlıca görmenizi sağlar. Tarama karşılaştırma raporunu kullanarak izinlerde kimin değişiklik yaptığını ve bu değişikliklerin neler olduğunu öğrenebilirsiniz.

Kullanıcı İzni Analizi

Active Directory ve dosya sunucularından grup üyeliğine görünürlük sağlayan hizmetlere ve dosya sunucularına kullanıcı erişimini analiz ederek iç güvenlik tehditlerinden korunmaya yardımcı olur.

Özel Rapor Oluşturma

Sadece birkaç tıklama ile kullanıcı erişim haklarına ilişkin mevzuata uyum sağlamaya yardımcı olan yönetim ve faaliyet raporları oluşturun.

Access Right Manager Tam Sürüm ile Ulaşabileceğiniz Özellikler

Denetim Sürümünde yer alan tüm özelliklere ek olarak aşağıdaki özelliklere ARM ile erişebilirsiniz!

Kullanıcı Hazırlama ve Active Directory Yönetimi

Sadece birkaç tıklama ile kullanıcı erişim haklarına ilişkin mevzuata uyum sağlamaya yardımcı olan yönetim ve faaliyet raporları oluşturun.

Erişim Haklarını Yetkilendirmek için Veri Sahibi Kavramı

Kuruluşunuzda veri kategorilerini tanımlayın, işlevsel sahiplerini atayın ve veri sahiplerini kısmi olarak izin yönetimi için yetkilendirin.

Self Servis İzin Portalı

Veri erişim haklarını web tabanlı, self servis bir izin portalı sayesinde yönetici yerine doğrudan veri sahibine teslim edin.
BT

Bu blog yazısını sosyal medyada paylaşın!

Facebook
LinkedIn
X

Başlıklar

SolarWinds ile ilgili daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçin!
Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
İsim - Soyisim
BT Hizmet Yönetimi NOC Sistemleri