Instana ile Gözlemlenebilirlik Trendleri

Gartner, işletmelerin sistem ve uygulamalarının performansına ilişkin gerçek zamanlı görünürlük elde etmelerini sağladığı için Gözlemlenebilirlik tanımının BT pazarında önemli bir trend olduğundan bahsetmiştir. Modern sistemler ve uygulamalarda ortaya çıkan karmaşa ve dijital hizmetlere olan talep artmaya devam ettikçe etkili Instana Gözlemlenebilirlik çözümlerine duyulan ihtiyaç giderek daha önemli hale geliyor.

Bulut ortamların hızlı yükselişi, microservice’ler ve container yapıların benimsenmesiyle sistemler daha dağınık hale geldi. Bu dağınıklık sonucu uygulama izlemeleri ve sorun gidermeleri zorlaştı. Bu da sistemlerin performansına ve davranışına gerçek zamanlı görünürlük sağlayabilen çözümlere ihtiyacı doğuruyor.

Bir diğer talep artışına sebep olan durum ise müşteri deneyimini iyileştirme ihtiyacının her geçen gün artmasıdır. Dijital kanallara geçişin artması ile arıza sürelerini en aza indirmek ve sorunsuz bir müşteri deneyimi sağlamak için sorunları gerçek zamanlı olarak izleyebilmek ve giderebilmek önemli hale geliyor.

Gözlemlenebilirlik çözümünün önümüzdeki dönemlerde daha hızlı bir büyüme göstermesi bekleniyor.

2023'te Gözlemlenebilirlik çözümlerini şekillendirmesi beklenen birkaç trend var:

Otomasyon ve yapay zekâ destekli çözümler:

İzlenecek veri hacminin ve sistem sayısının artması, maliyette yarattığı avantajlar, daha az efor ile daha fazlasını yapabilme seçeneği ile, otomasyon önümüzdeki dönemlerde IT ekiplerinin favorisi olmaya devam edecek. Otomasyon, daha fazla şirketin nitelikli kaynakları en fazla etkiye sahip görevlere yönlendirmesini sağlayarak ekiplerin ölçek küçültmek yerine dijital dönüşüm ve yenilik çabalarını hızlandırmasını sağlıyor. Bununla birlikte, yapay zekadaki yanılma potansiyeli; operasyonlar, BT, geliştirme ve güvenlik genelinde yaygın otomasyona engel oluşturacaktır. 

Kuruluşlar, semptomlar ile sorunların temel nedeni arasındaki karışıklığı veya yanlış çözümleri uygulamaktan kaçınmak için güvenilir yapay zekaya ihtiyaç duyar. Güven olmadan, yapay zekâ destekli çözümlerin manuel onay ile devam etmesi, verimlilik kazanmayı ve BT iş süreçlerinin otomasyonunu engeller. Sorunları tanımlama ve çözme sürecini otomatikleştirebilecek çözümler bulmak artık tüm şirketler için büyük önem taşıyor. Performans sorunlarını otomatik olarak algılayıp teşhis edebilen ve optimizasyon için proaktif öneriler sağlayabilen yapay zekâ tabanlı çözümler daha yaygın hale gelecektir.

Uçtan uca Gözlemlenebilirlik, eyleme geçiren içgörü:

Şirketler, izleme, takip etme ve loglamanın tüm yönlerini kapsayan, tüm sistemin kapsamlı bir görünümünü sağlayabilen çözümler arıyor. Bulut tabanlı altyapının giderek daha fazla benimsenmesiyle birlikte, yerel bulut ortamlarında Gözlemlenebilirlik sağlayabilen çözümlere yönelik artan bir talep olacaktır. Bu Kubernetes ve serverless fonksiyonları gibi bulut tabanlı servislerin izlenmesini ve bakımını içerir.

FinOps:

Kuruluşlar mevcut ekonomik ortamda maliyetleri düşürmeye çalışırken, işlem başına maliyeti izlemek ve optimize etmek giderek daha önemli hale geliyor. Bununla birlikte, birçok karar şu anda gecikme, verim, hatalar gibi geleneksel ölçümlere dayanmaktadır ve maliyet dikkate alınmamaktadır. Mühendisler, maliyeti bir “altın sinyal” haline getirerek ve onu diğer ölçütlerle birlikte değerlendirerek, ne üzerinde çalışacakları ve kodu nasıl dağıtacakları konusunda daha bilinçli kararlar alabilirler. Veriye dayalı harcama kararlarından ve duyarlılık analizi gibi araçlardan yararlanarak iş değerini en üst düzeye çıkarmayı ve kaynak kullanımına ilişkin daha iyi görünürlük elde etmeyi başaran kuruluşlar bulunuyor.

Özetle, gözlemlenebilirlik pazarında, otomasyona entegrasyon ile BT yaşam döngüsünün uçtan uca gözlemlenebilirlik ve izleme çözümlerine doğru gelişmesi bekleniyor. 

Bu blog yazısını sosyal medyada paylaşın!

Facebook
LinkedIn
X

Başlıklar

Instana Çözümü hakkında detaylı bilgi alın!
Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
İsim - Soyisim
BT Hizmet Yönetimi NOC Sistemleri