Neden RPA Varken ITPA’e İhtiyaç Duyarız?

ITPA ve RPA gibi teknolojiler temel olarak BT süreçlerini iyileştirir, daha iyi hizmet sunulmasını sağlar ve aynı zamanda kurumların hayatını kolaylaştırır. ITPA ve RPA, görevleri otomatikleştirmek ve verimliliği artırmak için tasarlanmıştır, ancak farklı amaçlar için kullanılırlar.

RPA Nedir?

RPA yani “Robotik Süreç Otomasyonu”, tipik olarak insanlar tarafından gerçekleştirilen manuel, tekrarlayan görevlerin otomasyonunu sağlayan bir teknolojidir.

Manuel olarak gerçekleştirilen, tekrarlanan, kural tabanlı, tanımlanmış input ve outputlara sahip görevleri taklit etmek için tasarlanan bir teknolojidir.

RPA teknolojisinin ideal kullanım örnekleri; veri girişi, hesap açma, işe alım, veri işleme ve veri eşleme gibi görevleri içerir.

ITPA Nedir?

IT Process Automation, iş akışlarının otomatikleşmesi ile araçların, kişilerin ve işlemlerin düzenlenmesini ve entegrasyonunu kolaylaştıran bir süreçtir.

Yapay zeka, makine öğrenimi gibi teknolojilerden yararlanarak manuel görevleri, karmaşık iş akışlarını ve iş süreçlerini taklit etmekle kalmaz aynı zamanda bu eylemlerden bir şeyler öğrenir ve geliştirir.

ITPA ile gelecek alarmları analiz etme, doğrulama, önceliklendirme, eskale etme, çağrıyı kapatma gibi olay yönetimi iş akışlarını otomatikleştirebilirsiniz.

Temel Farkları Neler?

En basit şekliyle ITPA, RPA’in daha da geliştirilmiş bir üst seviyesidir. ITPA bağlamı anlama, öğrenme ve sürekli gelişme yeteneğine sahiptir.

RPA’in kullanacağı verilerin yapılandırılmış olması gerekir. ITPA hem yapılandırılmış hem de yapılandırılmamış verileri kullanarak çalışabilir.

RPA ve ITPA Birlikte Kullanılabilir Mi?

İki teknoloji ek iş değerleri sağlamak için birlikte kullanılabilir. Örneğin, ITPA, yapılandırılmamış verileri yapılandırılmış verilere dönüştürürken daha sonra RPA, bu veriler ile çeşitli görevleri ve iş akışlarını yürütmek için kullanılabilir.

Peki Sizin İçin Uygun Olan Çözüm Hangisi?

Teknik özellikler üzerinde değerlendirme yapıldığında ITPA ile gelişmiş teknolojiye yatırım yapmanın daha mantıklı olabileceği söylenebilir.

Mevcut ihtiyaçlarını RPA kullanarak karşılayabilseniz bile, ilerleyen dönemlerde kendinizi daha akıllı ve sezgisel bir çözüme yükseltme ihtiyacıyla karşı karşıya bulabilirsiniz.

Otomasyon konusunda yeniyseniz, RPA gibi daha temel bir aracı mantıklı bir ilk adım olarak görebilirsiniz. Bunun yanı sıra, binlerce kullanıma hazır otomasyon şablonu sunan Resolve gibi bir platformla, kodlama ve programlama becerisi gerektirmeden ITPA’den yararlanabilirsiniz.

Bu blog yazısını sosyal medyada paylaşın!

Facebook
LinkedIn
X

Başlıklar

Resolve Ürünleri hakkında detaylı bilgi için bizimle iletişime geçin!
Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
İsim - Soyisim
BT Hizmet Yönetimi NOC Sistemleri