Akıllı BT Otomasyonu Dağıtımını Kolaylaştırmak için 4 İpucu

Deloitte tarafından 2020 yılında gerçekleştirilen ankete göre kurumların %73’ü BT otomasyonunu benimseme yoluna girmektedir. Katılımcıların %26’sı pilot otomasyon uygularken, %38’i gerçekten kurum çapında bir akıllı BT otomasyon stratejisine sahip. Aynı ankete göre otomasyonu benimsememe sebepleri sürecin parçalara ayrılması ve BT hazırlıklarındaki eksiklikler olarak kendini gösteriyor. Değişime direnç ve net görüş eksikliği ise sırasıyla takip eden sebeplerden diğerleri. Peki kendi BT otomasyonu uygulamanızla bu ortak engelleri nasıl önleyebilir ve bunların üstesinden gelebilirsiniz? Aşağıda paylaşacağımız dört ipucu başarıya hazırlanmanıza yardımcı olacaktır.

Değişimden Korkmayın!

Otomasyon ile gelecek değişiklik, BT ekiplerinin iş rutinlerini ellerinden almak yerine, geliştirip iyileşmesine katkı sağlayacaktır. Akıllı otomasyon yalnızca BT iş süreçlerinde değil, kurumların her alanında oyunun kurallarını tamamen değiştirebilir.

Doğru ekibi bir araya getirin!

Akıllı BT otomasyonunun devreye alınması sürecini, büyük bir iş yüküyle uğraşan BT ekibi üyelerine yarı zamanlı bir proje olarak devretmek, başarısızlığı beraberinde getirebilir. Akıllı BT otomasyonunda başarılı olmak, her şeyi kapsayan bir yaklaşım gerektirir ve bunun için dedike bir ekibe ihtiyaç olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Hedeflerinizi belirleyin!

Eğer her şeyi otomatikleştireceğinizi düşünüyorsanız, sürecin sonu sizi mutlu etmeyecektir. Adım adım ilerlemek büyük önem taşır. Süreci yavaş başlatın ve emin adımlarla ilerlemeye özen gösterin. İşinizin en hızlı ve en etkili ROI’yi üreteceğini ölçebileceğiniz kilit alanlarını tanımlayın ve otomatikleştirin. Amaç ve hedeflerinizi doğrudan destekleyen görevlere ve iş akışlarına odaklanın. Akıllı BT otomasyonu için küçük hedefler belirlemek ve onları başarıp büyük hedeflere ulaşmak en doğru metodoloji olacaktır.

Size en uygun platformu seçin!

Doğru platform seçimi, özellikle know-how, kaynak ve personel eksikliği nedeniyle yaşanan başarısızlıklarda, bu nedenlerin birkaçını kolayca telafi edebilir. Tüm otomasyon çözümleri ve bu çözümler için kurulum-uyarlama hizmeti sağlayan kurumlar aynı yeteneklere sahip değildir. Memnun müşterileri ile kendini kanıtlamış ve yeniliklere açık bir iş ortağı seçin!

Akıllı BT Otomasyonu Dağıtımını Kolaylaştırmak için 4 İpucu

Bu blog yazısını sosyal medyada paylaşın!

Facebook
LinkedIn
X

Başlıklar

Resolve Actions ile ilgili detaylı bilgi almak için bizimle iletişime geçin!
Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
İsim - Soyisim
BT Hizmet Yönetimi NOC Sistemleri