Instana’nın Öne Çıkan Özellikleri

Gözlemlenebilirlik, bir sistemin karmaşık süreçlerinin çıktılarını inceleyerek ölçebilme yeteneğidir. Mevcut durum, yalnızca çıktılardan gelen bilgiler, yani sensör verileri kullanılarak tahmin edilebiliyorsa, bir sistem “gözlemlenebilir” olarak kabul edilir.Instana, tek bir platform üzerinden bunu sağlar. Bulunduğu ortam fark etmeden, karmaşık ve dağıtık uygulamaların performansını yönetmeleri için kurumsal işletmelere gözlemlenebilirlik imkânı verir; böylece DevOps ekipleri, CI/CD süreçlerini hızlandırabilmektedir.Instana’nın kurumsal gözlemlenebilirlikte sağladığı faydalar aşağıdaki gibi sıralanabilir:

1) Mobil uygulamaları izleme

Instana, kullanıcıların uygulama deneyimine ilişkin ayrıntılı içgörüler ve uygulama isteklerine ilişkin derin görünürlük sağlayan gerçek URL istek sürelerini analiz ederek mobil uygulama izlemeyi destekler.

Instana’nın

2) Web sitelerini izleme

Instana, gerçek tarayıcı istek sürelerini ve route sürelerini analiz ederek web sitesi izlemeyi destekler. Kullanıcıların web’de gezinme deneyimine ilişkin ayrıntılı içgörüler ve uygulama istek path’lerine ilişkin derin görünürlük sağlar.

3) Uygulamaları, hizmetleri ve uç noktaları izleme

Instana, hizmetlerden oluşan uygulama hiyerarşisi, uç noktalar ve bunların genelindeki uygulama perspektifleri ile yeni nesil Uygulama Performans Yönetimi’ni (APM) sunar. Temel amaç, işletmenizin hizmet kalitesinin izlenmesini basitleştirmektir.

4) Sunucusuz izleme

Instana, Function-as-a-Service ya da Container-as-a-Service platformlarına özgü native izleme özelliklerine sahiptir.

5) Infrastructure-as-a-Service izleme

Her Cloud sağlayıcı direkt olarak yönetilen hizmet önerir. Instana host ajanı, bu tür hizmetleri izlemek için belirli şekillerde kurulabilir.

6) Kubernetes izleme

Instana, ayrıntılı Kubernetes bilgilerine erişmenize, istekleri analiz etmenize, Kubernetes hizmetleri ile mantıksal hizmetleri bağlamanıza, entity alarmları için built-in veya özelleştirilmiş kuralları kullanmanıza ve hizmet ağında dağıtılan iş yüklerini izlemenize yardımcı olabilir.

7) Cloud Foundry ve VMware Tanzu izleme

Cloud Foundry ya da VMware Tanzu altyapısındaki sunucu ve containerlar otomatik olarak keşfedilir ve altyapı haritasında yerini alır. Tüm varlıklar için kolayca filtre uygulayabilirsiniz.

8) vSphere izleme

Instana, vSphere üzerindeki metrikleri ve yapılandırma verilerini izlemenizi sağlar.

9) Altyapı izleme

Instana, her zaman altyapının izlenmesini ve temsil edilmesini sağlar. Altyapıda tespit edilen tüm sorunlar ve değişiklikler, uygulama ve son kullanıcı düzeyinde meydana gelen sorunlar ve olaylarla sürekli olarak ilişkilidir. Bu sayede kullanıcılar, uygulamayı sağlayan tüm katmanlar hakkında kapsamlı bir bilgiye sahip olabilir.

10) Profil işlemleri

Instana AutoProfile™, üretim uygulamalarını olumsuz etkilemeden üretimdeki kod düzeyinde performansı sürekli olarak analiz etmenizi sağlayan, otomatikleştirilmiş ve sürekli bir üretim profili oluşturur.

11) Event ve alarmları yönetme

Instana, sorunları ve olayları yönetmek, özel olayları tanımlamak, alarmları yapılandırmak ve yönetmek, alarm kanalları kurmak, bakım pencerelerini planlamak ve alamlarda custom payload yapılandırması için kullanılabilir.

Instana’nın

12) Özel dashboard’lar oluşturma

Yaygın kullanım durumları için Instana kullanıcı arayüzündeki sabit panolara ek olarak Instana, kullanıcıların ihtiyaçlarını daha iyi karşılamak için özel panoları destekler.

Instana’nın

13) Hizmet düzeyi hedefleri

Instana, kullanıcıların hizmet kalitesini (QoS) ve güvenilirlik hedeflerini somut, ölçülebilir, nesnel terimlerle analiz etmek için gerekli olan Hizmet Düzeyi Hedeflerinizi (SLO’lar) oluşturmasına ve yönetmesine olanak tanır.

14) Dynamic Focus ile filtreleme

Instana, tüm veri bağlamlarında aynı anda arama yapabilen güçlü bir araştırma ve filtreleme işlevi olan Dynamic Focus’u temin eder.

Instana’nın

15) Dinamik Graph’ten yararlanma

Instana, Host, OS, JVM, Cassandra Node, MySQL vb. bileşenlerin tüm fiziksel ve mantıksal bağımlılıklarını anlayan uygulamanızın bir modeli olan Dynamic Graph’ı temin eder. Grafik ayrıca işaretler, uygulamalar, servisler, cluster’lar ve tablespace gibi mantıksal bileşenleri de içerir.

Instana’nın

16) Proaktif izleme

Instana, Sentetik İzleme yoluyla web sitelerinizin ve uygulamalarınızın proaktif izlenmesini gerçekleştirmek için kullanılabilir. Web sitelerinizdeki veya uygulamalarınızdaki sorunlara ilişkin erken uyarı almak için kullanıcılarınız tarafından yapılan API isteklerini ve gerçekleştirilen eylemleri taklit eden yapay testler oluşturmanıza olanak sağlar.

Bu blog yazısını sosyal medyada paylaşın!

Facebook
LinkedIn
X

Başlıklar

Instana hakkında bilgi almak için bizimle iletişime geçebilirsiniz!
Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
İsim - Soyisim
BT Hizmet Yönetimi NOC Sistemleri