Turbonomic ile 3 Adımda Dinamik Uygulama Bağımlılık Haritaları Nasıl Oluşturulur?

Uygulamaların çökmesi ya da yavaşlamasına dair kaç kez şikayet aldığınızı net bir şekilde söyleyebilir misiniz? Çökme ya da yavaşlama büyük bir sorun ama asıl zorlayıcı olan kısım buna sebep olan sorunun temel nedenini bulmak. Kod mu yoksa bir kaynak sorunu mu olduğunu nasıl anlarsınız? Ya da uygulamanın bulut veya sanallaştırma ortamınızda kullandığı her şeye olan bağımlılıklarının ne olduğunu nasıl anlarsınız? Turbonomic ile bir çözümü var! APM veya özel beceri gerektirmeden sorun giderme zamanını (MTTR) azaltabilir; tüm uygulama ve kaynak tedarik zincirinin eksiksiz, dinamik bir görünümüne sahip olmasını sağlayabilirsiniz.

ATD ile Turbonomic'te Hizmet Kurma

Ortamınızda bir yerde paylaşılan bir SQL sunucunuz veya bazı paylaşılan servisleriniz olduğunu varsayalım ve başlamak için bunu kullanalım.

Ayarlarınızı açın ve başlamak için “Application Topology” simgesine tıklayın.

Turbonomic ile 3 Adımda Dinamik Uygulama Bağımlılık Haritaları Nasıl Oluşturulur?

ATD ile, birkaç basit tıklamayla, hizmeti desteklediği uygulamalarla dinamik olarak ilişkilendirilebiliyor olacağız. Bu sayede tüm temel kaynakların otomatik ve dinamik bir şekilde üst düzey iş uygulamasına eşlenmesini sağlarız.

Hizmetinizi oluşturan sunucuları seçmek için seçim ölçütlerinizle dinamik veya manuel sorgu olarak seçmeniz yeterli olacaktır. Örneğimiz için SQL Cluster kullanıyoruz ve sanal makineleri hizmet tanımımıza koyuyoruz.

Turbonomic ile 3 Adımda Dinamik Uygulama Bağımlılık Haritaları Nasıl Oluşturulur?

Turbonomic içinde tanımlı, hem tam kaynak bağımlılık haritasının görselleştirilmesine sahip hem de en üstteki uygulamanın genel sağlığının alt kaynaklardan gelen kümülatif sağlık ve riske bağlı olduğu bir hizmetimiz olacak.

Bu, özellikle katmanlara tıkladığınızda ilişkileri, kullanım metriklerini görebildiğiniz zaman yararlıdır. Depolama sorununun iş uygulaması üzerinde bir etkisi olduğunu görebilirsiniz çünkü SQL hizmeti buna bağlıdır ve etkilenebilir, bu da uygulamanızda gecikmeye neden olur.

Turbonomic ile 3 Adımda Dinamik Uygulama Bağımlılık Haritaları Nasıl Oluşturulur?

Bir adım daha ileri gidelim. Bunun, birçok uygulama için veritabanlarına paylaşılan erişim sağlayan bir veritabanı hizmeti olduğunu göz önünde bulunduralım. Diğer iş uygulamalarımızı sadece birkaç tıklamayla tanımlamak için ATD’yi kullanarak, bu SQL (veya herhangi bir) hizmet katmanına dayanan tüm bağımlı uygulamaları görebilirsiniz.

Turbonomic ile 3 Adımda Dinamik Uygulama Bağımlılık Haritaları Nasıl Oluşturulur?

Tüm bunlar, out of the box yetenekler kullanılarak yapılır ve uygulamalarınızı tanımlamak için bir APM gerekmez. APM platformlarınız olsa bile, bunu yapmanın karmaşıklığı ve maliyeti nedeniyle muhtemelen tüm uygulamalarınız için tam bir kapsama sahip değilsiniz.

Her manuel uygulama tanımı için yalnızca birkaç tıklamayla, kaynak kullanımı, sağlık ve her uygulamayı etkileyebilecek tüm bitişik kaynaklara dayalı olarak uygulamanızın riskine ilişkin inanılmaz derecede değerli, dinamik bir görselleştirmeye sahip olursunuz.

Eylemler Sözlerden (veya Görselleştirmeden) Daha Yüksek Sesle Konuşur

Bu ilişkileri ve haritaları görmek, BT ekibinize yardımcı olmak için harika bir yetenektir. BT ortamınızın herhangi bir bölümünün sağlığına, performansına ve verimliliğine bakmanız için ilk cam bölmeyi oluşturmak üzere tasarlanmıştır. Bu arada, bunun şirket içi, bulutta veya container herhangi bir altyapı üzerinde çalıştığından bahsetmemiz gerekir.

IBM Turbonomic APEX, ortamınızın herhangi bir bölümünü kapsayacak şekilde tamamen esnektir, sıfır dokunuşlu bir deneyim için kaynaklarınızı IBM Turbonomic Data Cloud platformunda otomatik olarak etiketler.

Uygulamanızın sağlığını, dayanıklılığını ve verimliliğini garanti edecek olan kaynak bulma eylemlerine anında erişebilir ve aksiyonlar alabilirsiniz.

Turbonomic ile 3 Adımda Dinamik Uygulama Bağımlılık Haritaları Nasıl Oluşturulur?

Bu blog yazısını sosyal medyada paylaşın!

Facebook
LinkedIn
X

Başlıklar

Turbonomic ile ilgili daha fazla bilgi için bizimle iletişime geçin!
Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
İsim - Soyisim
BT Hizmet Yönetimi NOC Sistemleri