E-Ticaret Sektöründe Faaliyet Gösteren Müşterilerimiz Black Friday ve Cyber Monday Çılgınlığı ile Nasıl Başa Çıktı?

Black Friday haftası ve devamında gerçekleşen Cyber Monday, BT ekiplerini yormadan uygulamaların yüksek performansta çalışmasını istediğimiz zamanlardır. Yaptığımız toplantılarda anlıyoruz ki ister tek bir ürüne sahip küçük bir ekip, ister karmaşık e-ticaret uygulamalarını çalıştıran büyük bir ekip olsun, gözlemlenebilirlik çözümleri bu hedefe ulaşmanızdaki en büyük yardımcınız. Ancak tüm gözlemlenebilirlik çözümlerinin aynı olduğu yanılgısına düşülmemeli! Yalnızca bir temel yeteneğin eksik olması, müşteri memnuniyeti sorunlarına, satışların yavaşlamasına ve hatta üst ve alt gelir felaketlerine neden olabilir. 

Peki E-Ticaret sektörü Black Friday ve Cyber Monday ile nasıl baş etti? Aslında cevabı biliyorsunuz. Altyapı ve uygulamalarının kesintisiz çalışmasını sağlamak için en doğru gözlemlenebilirlik çözümlerine yatırım yaptılar.

Gözlemlenebilirlik çözümleri, farklı özelliklere ve destek yeteneklerine sahip ürünler ile doludur. Bu durum gözlemlenebilirlik çözümü seçerken sizin için kritik olanı tespit etmenizi zorlaştırabilir.

Peki birçok seçenek varken en doğru gözlemlenebilirlik çözümünü nasıl seçebilirim?

Tüm altyapınızın ve uygulamalarınızın kesintisiz çalışmasını sağlamak için mümkün olan en iyi gözlemlenebilirlik platformunu bulmanıza ve uygulamanıza yardımcı olacak kullanışlı bir kontrol listesi ODYA Teknoloji profesyonelleri tarafından sizin için hazırlandı. 

Tam otomasyon

Uygulamanızın kapsamlı, gerçek zamanlı görünümünü elde etmek için otomatik yakalamaya ihtiyacınız var. Ortamınızı otomatik olarak gözlemleyebilen tam kapsamlı bir araç, ortalama algılama süresini (MTTD) en aza indirecek ve olası kesintileri önleyecektir.

Yüksek doğruluklu veriler

Verilerin en güçlü kullanımı bağlamsallaştırma yeteneğidir. Bağlam olmadan ekibinizin probleminizin ne kadar büyük ya da küçük olduğu hakkında hiçbir fikri yoktur. İlgili bilgileri veya meta verileri görselleştirerek telemetri verilerinin bağlamsallaştırılması, ekiplerin verileri daha iyi anlamasını ve yorumlamasını sağlar. Doğruluk ve bağlamın bu kombinasyonu, ekiplerin daha bilinçli kararlar almasına ve sorunların temel nedenlerini belirlemesine yardımcı olur.

Gerçek zamanlı değişiklik tespiti

Tüm yığınınızı tek bir platformdan (ana bilgisayarlardan mobil cihazlara kadar) izlemek, büyümenize katkıda bulunabilir. Nasıl mı? Artık işlemlerin internette nasıl hızla ilerlediğini, ticaret sürecinizin iyi halde tutulduğunu görebilirsiniz. Gerçek zamanlı algılamanın bir diğer avantajı da uygulama bileşenlerinizi temel altyapınıza bağladığınızda elde ettiğiniz görünürlüktür. Artık yığınınızın ve hizmetlerinizin görünürlüğüne sahip oldukları ve bunları bağımlılığınızla eşleyebilecekleri için bu, BT ekibinizin başarısı açısından önemlidir.

Mobil ve web sitesi dijital deneyim yönetim

Son kullanıcı, mobil uygulama, web sitesi ve sentetik izleme, son kullanıcı deneyimini geliştirmenize olanak tanır. Kullanıcılara olağanüstü bir deneyim sunmak ve büyümeye uyum sağlamak için gerçek kullanıcı izleme özelliğine sahip bir gözlemlenebilirlik aracı kullanmalısınız. Gerçek kullanıcıların uygulamalarınızla olan etkileşimlerini izlemenizi sağlarken, son kullanıcı izleme, performans verilerini kullanıcının bakış açısından yakalar. Sentetik izleme, potansiyel sorunları proaktif bir şekilde belirlemek için simüle edilmiş kullanıcı etkileşimleri oluşturarak uygulamalarınızın kullanıcı beklentilerini ve performans standartlarını karşılamasını sağlar.

Üç yeteneğin tümü bir araya getirildiğinde şunları yapabilir: 

  • sunucu performansı ve web sitesi yükleme sürelerine ilişkin gerçek zamanlı bilgiler sağlar,
  • kullanıcı etkileşimlerini yakalamanızı ve kullanıcı davranışına ilişkin ayrıntılı bilgiler edinmenizi sağlar
  • sunucu yüklerini ve trafik dağıtımını izlemenizi sağlar.

Böylece, trafiği eşit şekilde dağıtmak, sunucunun aşırı yüklenmesini önlemek ve sorunsuz bir alışveriş deneyimi sağlamak için yük dengeleme yapılandırmalarını otomatik olarak ayarlayabilir.

Yerleşik yapay zeka ve makine öğrenimi

Bir sistem veya uygulamadaki sorunların veya anormalliklerin temel nedenlerini otomatik olarak teşhis etmek istiyorsanız, gözlemlenebilirlik platformunuzda yapay zeka destekli kök neden analizine sahip olmak çok önemlidir. Bu yetenek, manuel analizin zaman alıcı ve daha az verimli olabileceği karmaşık ve dinamik ortamlarda özellikle değerlidir.

Görünürlük derin ve geniştir

Tam yığının gerçek avantajı, uygulama bileşenlerinizi temel altyapıya bağlamanızda yatmaktadır. Bu, BT başarısı için kritik öneme sahiptir çünkü yığınınızın ve hizmetlerinizin görünürlüğünü sağlar ve bunları bağımlılıklarla eşler.

Kullanım kolaylığı

Otomatik ve kullanıcı dostu bir kurulum prosedürü, dağıtımın karmaşıklığını en aza indirir.

Geniş platform desteği

Bu, basitleştirilmiş kurulumla hem Hizmet Olarak Altyapı hem de Hizmet Olarak Platform için popüler bulut platformlarını (AWS, GCP, MS Azure, IBM Cloud®) izler.

Sürekli üretim profili oluşturma

Çeşitli programlama dilleri için ortaya çıktıklarında kod sorunlarını profiller, kod tabanlı performans sıcak noktalarına ve darboğazlarına ilişkin görünürlük sunar.

Tespit boşluklarının olduğu bir piyasada 10 saniye çok uzun bir süre. İşletmenizin tüm tatil sezonu boyunca sorunsuz çalışmasını sağlayacak gerçek zamanlı, tam yığın gözlemlenebilirlik çözümü oluştururken bu kontrol listesinin size rehberlik etmesine izin verin.

Black Friday ve Cyber Money

Bu blog yazısını sosyal medyada paylaşın!

Facebook
LinkedIn
X

Başlıklar

Instana hakkında detaylı bilgi edinin!
Bu formu bitirebilmek için tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
İsim - Soyisim
Ağ Haritalama Araçları